ΝΑΤΑΣΣΑ ΧΑΣΙΩΤΗ
Black listed
(La poupee qui fait non, Michel Polnareff)

1.Καφετέρια πολυτελείας στο Π. Φάληρο. Η τυρόπιτα χωρίς τυρί και 3 ευρώ, να μυρίζει λαδίλα και ταγκίλα, ο καφές χάλια (είπα μέτριο και παρέλαβα πίκρα), το ερ-κοντίσιον να σου παίρνει πλάτες, σβέρκο και να μένεις να γυρνάς ολόκληρος όπως ο λύκος. Το μπλε τζάμι στην οροφή τους μάρανε. Ο αρχονοχωριατισμός στο φουλ.

2. Η τάχα μου παιδική χαρά και η “εσπλανάντ” στην ίδια περιοχή: τσιμέντο, βρωμιά, αυτοκίνητα, σκατο-ύποπτες κωλόφατσες, και αμμοχάλικο χοντρό στην παιδική χαρά. Αίσχος, σε πιάνει η ψυχή σου.

3. Το Φάληρο: η χαρά του τσιμέντου. Είχα χρόνια να σταματήσω -και καλά έκανα. Έχει μετατραπεί σε αθλιότητα, και εφταόρωφα τέρατα. Ή όλη η Αθήνα και η επαρχία αγοράζει προικούλες για τα χαζοσκατόπαιδά της, ή αλλιώς ποιό οικιστικό γαμημένο προβλημα λύνει το παλιό φάληρο; Των μεταναστών;

4. Η οικιστική ασυδοσία προς Παιανία μεριά. Δε λέγεται τι συναντά κανείς. πονάνε τα ματάκια μου ακόμα. Χρειάζεται μαστίγιο στις πολεοδομίες και στους αρχιτέκτονες/μηχανικούς αμόρφωτους σκατάδες και τους δασκάλους που τους μάθανε μαλακίες και τους δώσανε πτυχία. Μα ποιοί σπουδάζουν σήμερα;;;;!

5. Η πλακίτσα να κολλάς αυτοκόλλητα της αρπαχτής σου πάνω στις πινακίδες, και να βάζεις διαφημιστικές πινακίδες μπροστά από τις πινακίδες-σήμανση των δρόμων. Όργιο γίνεται από τέτοια λίγο έξω από τα “επιτηρούμενα” σημεία του κέντρου.

6. Οι απαράδεκτοι που κλείνουν τα πεζοδρόμια με τις μηχανές τους.

Όλα τα κείμενα ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Όλα τα κείμενα ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ