ΝΑΤΑΣΣΑ ΧΑΣΙΩΤΗ
Καύσις νεκρών
(Fly me to the moon, Frank Sinatra)

Αν εγκριθεί η κατασκευή κρεματορίου, τότε:

1. φράσεις όπως να καούν τα κάρβουνα, στάχτη και μπούρμπερη, όλα κάψ’τα, όλα πάρτα και αγάπα με, πάτησέ τον κι άναψέ τον, θα είναι non politically correct, ενώ το “βρέχει φωτιά στη στράτα μου” θα θεωρείται σκεπτικιστικό διότι ενθαρρύνει στο να πιστεύσουν οι νέοι στη φωτιά αλλά και στην κατάσβεσή της.
2. οι ταινίες με ζόμπι και ιδίως εκείνες του Τζωρτζ Ρομέρο θα πάψουν να έχουν νόημα και θα περάσουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας ως τέχνη μιας μακρινής εποχής για τις επόμενες γενεές.
3. στη φλοκατούμπα μπροστά στο τζάκι με μεταχύ μας Μεταχά πώς θα κάμουνει σεχ το ζεύγον αφού θα βλέπουνε όλοι οι συγγενείς από πάνω απ’ την εταζέρα…; Φράσεις όπως “γύρνα τον παππού απ’ την άλλη”, και “η θειά μ’ η Αμερσούδα ήτανε πουριτανή καημένε Τάκη, μάζεψε τα ξερά σου”, ενδέχεται να γίνουν μέρος λεξιλογίου και πρακτικής των επερχόμενων γενεών.
4. τα δελτία καιρού και θυέλλης θα πρέπει να συμπεριλάβουν και νέα όπως “αύριο προβλέπεται σκόνη από την Αφρική, αλλά όχι μόνο γιατί ο καιρός το γυρνάει, οπότε καλού-κακού καθίστε απάνεμα, γιατί “το φέρνει” από βόρεια, και μπορεί να “το στρώσει” στο μπαλκόνι σας. Μη ρίξετε απορρυπαντικά, διότι είναι λιπαρό και θα πάτε να συναντήξετε τους συγγενήδες σας με το σλάλομ στα πλακάκια.
5. ο Big Lebowski θα προβάλλεται επιμορφωτικά, ιδίως η σκηνή…ξέρετε εσείς

Όλα τα κείμενα ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ