ΝΑΤΑΣΣΑ ΧΑΣΙΩΤΗ
Από το Υπουργείο Δελαπατρίδη & Θέλω να βυθιστώ καβάλα σ’ ένα Άσπρο Άλογο
(Singapore, Tom Waits)

Έφθασαν απανωτά δελτία Τύπου που μέσες-άκρες λένε τα εξής:

1. Η σύζυγος ΥπΟικ στηρίζει την αγάπη της που είναι η πιό μοναδική αγάπη, έστω κι αν περπατά σε ναρκοπέδια. (οδηγίες στο πλήθον: ανάβουμε αναπιτήρες και τραγουδάμε όλοι μαζί: ο Γιάνης περπατά σε νάρκες/ βουλιάζουνε όλες οι βάρκες/ είν’ ένας άντρας λατρεμένος/ για την Ελλάδα πονεμένος. ρεφραίν, Ο Γιάνης είναι άϋπνος/ για την οικονομία/ σταδιάλα τον σακάτεψες/ άτιμος κενωνία.)
2. Η Ζωή ΠτΒ μεταμφιεσμένη σε στρατηγό Ζούκωφ και λυτά μαλλιά, τρέχει τα βράδια στη Βουλή, να προλάβει επιτροπές και ψηφίσματα. Φήμες λένε ότι το παγιδευμένο φάντασμα της Βουλής είναι τόσο θυμωμένο που δεν κυβερνάει, ώστε πιάνει όποιον περνάει και τον υποχρεώνει να διαδηλώσει και να καταθέσει ψήφισμα. Η κατάσταση θεωρείται πιεστική και έκρυθμη, καθώς παράπονα έγιναν από περιπατητές που απλώς κατέβαιναν το δρόμο, παγαίνοντας προς του “Θανάση τα σοβλάκια”, στις “Πίτες τα 3 αδέρφια” και στον καφενέ “Τα σκληρά ραμολί” επί της οδού Ηφαίστου.
3. Ο Σάββας Ξ. δηλώνει ευθαρσών ότι είναι παθός και μαθός εν ώρα περεσίας και ότι η πειραματική βιοκυκλωνική του κβαντοβράχιολου τόνε βγάνει απ’ τα ρούχα του και μόνο ως προοπτική, διότι θα πάθει λεχτροπληξία, ποδάγρα, ραδιενέργεια, πιτουρίθρα και περμανάντ. Κι εν πάση περιπτώσει, όπου αλλού και να ‘τανε θα του ‘χε αναγνωριστεί ότι έκανε το χρέον του στην κενωνία, διότι κι αν λήστεψε κι αν σκότωσε, έπαθε ανήκουστο βλάβη από τσι μπόμπες και δικαιούται σύνταξη και τιμητική συνοδεία. Εκ του γραφείου Τύπου και υπογραμμού.

Όλα τα κείμενα ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ